Nieuws

Update project Leerkrachtcoach

Graag geef ik u weer update van het project leerkrachtcoach.
Naar aanleiding van de vraag wie mee wil denken wat nodig is voor goed opleiden hebben wij een dialoog gevoerd met mensen uit opleiding en praktijk over flexibilisering en maatwerk. Hierbij de samenvatting en link naar de presentatie (bent u meteen op de hoogte wat er zowel landelijk, in de regio als binnen het partnerschap en de Marnix speelt). Reactie is altijd en ook nu van harte welkom – wij gaan met deze input verder creëren om opleiding en praktijk nog beter te laten samenwerken voor het opleiden van zij-instromers. In de presentatie is ook te zien welke stappen al gezet zijn waarbij de verbinding van opleiding en praktijk d.m.v. het begeleidingsplan en de ontwikkelgesprekken met de studieloopbaanbegeleider en de leerkrachtcoach een belangrijke is.

Dat de schoolleider hier ook een belangrijke rol in heeft zal u niet verbazen. Het is interessant om te verkennen welke rol de schoolleider heeft binnen het samen opleiden van de zij-instromer. Edith Pijpers heeft hier een waardevol artikel over geschreven.

In februari starten weer 2 zij-instroomgroepen en om te zorgen voor een goede begeleiding start er ook weer een training leerkrachtcoach (eind januari) – deelnemen kan nog.
De taakomschrijving van de leerkrachtcoach is in samenwerking met mensen uit praktijk en opleiding afgerond en hier te lezen.
Binnenkort is ook een filmpje te zien op deze site.

De komende tijd ligt de focus onder andere op het afronden van de succesfactoren voor het begeleiden van zij-instromers. Het (nog meer) spreken van de zij-instromers als het gaat om maatwerk en begeleiding, monitoren wat de effecten zijn van de ingezette veranderingen en het verder onderzoeken van de rol van de schoolleider binnen het samen opleiden.

Vragen, opmerkingen, suggesties mail mij op anke1.vanriel@hsmarnix.nl en ik neem contact met je op.