Nieuws

Leer kinderen sociaal te ondernemen

Zin om aan te sluiten bij de Onderzoeksgroep Onderwijs & Sociaal Ondernemerschap?

Vanuit de Marnix Academie geven we een impuls aan het leren sociaal te ondernemen in het primair onderwijs en op de hogeschool. Dit schooljaar houden we interviews op enkele partnerscholen die in hun onderwijs raakvlakken met sociaal ondernemerschap laten zien. Vanaf januari 2021 willen we, samen met een basisschool, mooi onderwijs op dit gebied gaan ontwikkelen en onderzoeken. Ook willen we als Marnix Academie een ontmoetingsplek zijn voor basisscholen en andere betrokkenen die begaan zijn met leren sociaal te ondernemen in het primair onderwijs.

-Hebben jullie als school het idee dat leren sociaal te ondernemen past binnen de ontwikkeling van de school? Bijvoorbeeld omdat jullie een Unesco-school zijn, ondernemend onderwijs verzorgen, veel met burgerschapsvorming en / of duurzaamheid (willen) doen en / of participatie van kinderen hoog in het vaandel hebben; en / of

-Hebben jullie zin om samen met ons mooi onderwijs op het gebied van sociaal onderwijs te ontwikkelen?; en / of

-Vinden jullie het leuk om ervaringen en ideeën op het gebied van leren sociaal te ondernemen met andere betrokkenen uit te wisselen?

Dan is participatie in onze onderzoeksgroep en / of in onze netwerkgroep wellicht iets voor jullie! In dat geval nodigen we jullie uit om contact met ons op te nemen via s.vdwal@hsmarnix.nl.

Stella van der Wal, Marijke van Voorthuijsen, Friso Mout, Jans Koene, Marleen van Oortmersen & Elizabeth Rigg (Onderzoeksgroep Onderwijs en Sociaal Ondernemerschap)

Wil jij eerst meer weten over sociaal ondernemerschap en het onderzoek dat wordt uitgevoerd? Lees hier het artikel Hoe voelt de aarde zich vandaag