Nieuws

KWA Carrousel

Hoe zijn we te werk gegaan:

De leerkrachten kiezen een les uit waarvan zij vinden dat dit echt passend is bij de visie van de school, hierna geven zij op een inschrijfschema aan welke les zij gaan geven. Zo kunnen de studenten zien uit welke lessen zij kunnen kiezen en kunnen ook zij zich inschrijven op de voor hen interessante les.

Door de coronamaatregelen verliep de KWA carrousel niet helemaal zoals we dat hadden bedacht, maar er waren zeker wel wat fijne en leerzame momentjes. Dat is wel te merken aan de reacties van de leerkrachten en studenten

“Het was leuk om een andere student in de groep te hebben, die interessante vragen stelde over het verloop van de les. Het zette me aan het denken.” (leerkracht groep 7)

“Voor studenten een leuke manier om een bredere blik op de school te krijgen.” (Leerkracht groep 5)

“Ik vond het leuk om te zien dat de juf iets afweek van de methode en een spelletjes vorm aan haar les had toegevoegd. De kinderen oefenden de keersommen met dobbelstenen. Het was een leuke interactieve les!”  (OB student)

“Het is fijn om in de verschillende klassen te kijken. Op deze manier krijg je inzicht in hoe er bij bepaalde vakgebieden wordt gewerkt. Je kan een doorlopende lijn zien bij verschillende vakken. Ook is het mooi, zodat je ziet hoe er in groep acht wordt lesgegeven en in groep 1 en 2. Wat zijn de verschillen? Fijn dat deze kans geboden is!” (BB student)

“De carrousel op school was erg leuk en naar mijn idee een groot succes! Je hebt de kans om in elke groep mee te kijken, hierdoor zie je hoe het in andere groepen gaat wat erg leerzaam is. Daarnaast zie je ook andere juffen en meesters aan het werk die weer op hun eigen manier lesgeven wat superleuk is om te zien. Dit maakt het erg waardevol voor jezelf en onbewust leer je super veel nieuwe dingen. Wat ook een voordeel is, is dat je zo de kinderen uit andere groepen ook leert kennen en zij jou. Omdat ik verschillende groepen heb gezien, kennen bijna alle kinderen mij op school!” (BB-DT student)

Dieuwertje Verzaal
Schoolopleider Koning Willem Alexanderschool Culemborg