Nieuws

In gesprek over Inclusie: jezelf kunnen zijn

Op vrijdag 5 november 15.30-17.00 uur vindt via Teams de eerste Straffe Koffie (voorheen Dialoogsessie) van dit jaar plaats. Wees erbij, want de dialoog gaat ook over jou!

De Marnix Academie maakt werk van inclusie. Welke culturele, sociaal economische of religieuze achtergrond, seksuele gerichtheid, gender of beperking, jou ook kenmerkt, je zou je op de Marnix Academie thuis moeten kunnen voelen en vrij om jezelf te zijn. Datzelfde geldt voor leerlingen op de basisschool. Iedere leerling in de klas zou zichzelf moeten kunnen zijn –  de Marnix Academie wil zich inzetten voor het opleiden van leerkrachten die dit mogelijk maken.

Toch is het niet altijd gemakkelijk om jezelf te zijn in de schoolcontext. Niet voor docenten, maar ook niet voor studenten. Wat is jezelf zijn eigenlijk? En waarom lijkt dat in een school met veel diversiteit soms moeilijker? Of is dat een aanname?

Tijdens de Straffe Koffie zet je als studenten en docenten van de Marnix Academie en onderwijsprofessionals uit het partnerschap samen de tanden in een pittig onderwerp, onder het verbindende genot van een koffie/thee. Docent en onderzoeker Mohamed Bouziane van de Hogeschool Rotterdam leidt deze bijeenkomst in aan de hand van voorbeelden uit zijn werkpraktijk en geeft concrete handvatten hoe je jezelf kunt zijn en blijven in de schoolcontext.

Na de inleiding van Mohamed praten we in kleine groepen verder over de vraag op welke momenten jij wel of juist niet jezelf kunt zijn in het onderwijs, en wat jou daarbij helpt. We vragen ons ook af wat je zelf als leerkracht/docent kunt doen om je leerlingen/studenten het gevoel te geven dat ze zichzelf kunnen zijn. Met deze informatie kunnen we onze hogeschool weer een stapje verder brengen op het terrein van inclusie en diversiteit. Denk je mee?

Belangrijk om te weten: De sessies van Straffe Koffie zijn voor studenten, medewerkers en collega’s uit het partnerschap, dus meld je snel aan.

Aanmelden kan via: inclusie@hsmarnix.nl

Vermeld je naam, e-mailadres en in welke hoedanigheid je verbonden bent aan de Marnix Academie

Tot dan voor een Straffe Koffie!